Bundt cake πορτοκάλι, ζουμερό και βουτυράτο. Μένει μαλακό και αφράτο γεμάτο αρώματα. Μην αλλάξεις τίποτα στην συνταγή!

Bundt cake πορτοκάλι, ζουμερό και βουτυράτο. Μένει μαλακό και αφράτο γεμάτο αρώματα. Μην αλλάξεις τίποτα στην συνταγή!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
1

Για το bundt cake πορτοκάλι

  • 300 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 300 γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 5 μέτρια αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 3 πορτοκάλια, ξύσμα
  • 250 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
  • Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • Λίγες σταγόνες νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προετοιμασία

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Αλείφουμε με μαλακό βούτυρο μεγάλη στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ.

    Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Θα ψήσουμε μεσαία σχάρα.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα κρατάμε στην άκρη.

    Για το κέικ

    Βάζουμε το μαλακό βούτυρο σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός το χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψει για 1′.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά με το μίξερ σε λειτουργία.

    Χτυπάμε για 2-3′ να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψει το μείγμα. Όταν αποκτήσει ανοιχτόχρωμο κίτρινο χρώμα και γίνουν κρέμα τα υλικά, τότε προσθέτουμε τα αυγά.

    Τα προσθέτουμε ένα ένα, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα των υλικών. Δυναμώνουμε ταχύτητα και χτυπάμε για 1′ να εξουδετερωθεί η μυρωδιά των αυγών.

    Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ(χαμηλή) και εναλλάξ προσθέτουμε στο μείγμα, αλεύρι κοσκινισμένο και χυμό πορτοκαλιού.

    Πάντα ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε με αλεύρι.

    Μεταφέρουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα.

    Χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο και τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε για περίπου 45’λεπτά μέχρι να φουσκώσει να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Ελέγχουμε αν ψήθηκε στο κέντρο του μπήγοντας την λάμα του μαχαιριού. Αν βγαίνει καθαρή από ζύμη, είναι έτοιμο.

    Εναλλακτικά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις (πάνω κάτω) στην κάτω σχάρα, στους 170°C για περίπου 1 ώρα.

    Αφήνουμε να σταθεί στην φόρμα για 10-15′.

    Έπειτα ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα ώστε να κρυώσει τελείως.

    Το κέικ πορτοκαλιού είναι έτοιμο και ακαταμάχητο. Σερβίρετε το σκέτο ζουμερό και ολόφρεσκο ή γαρνίρετε προαιρετικά με λίγο γλάσο.

    Ανακατεύουμε την άχνη με λίγο νερό να αποκτήσει παχιά σύσταση. Περιχύνουμε το κρύο κέικ. Ελέγχουμε την πυκνότητα του μείγματος προσθέτοντας λίγες σταγόνες νερό για πιο αραιή σύσταση ή λίγη άχνη για πιο πυκνή σύσταση.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται