Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο (2 κ.σ.) και τη σπασμένη σκελίδα.
- Σοτάρουμε 1 λεπτό να βγάλει το σκόρδο το άρωμά του και το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο καυτό τηγάνι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Τα βγάζουμε σε μπολ.
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το πράσο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά.
- Συμπληρώνουμε το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια ένταση για 15 λεπτά.
- Κρατάμε λίγα σοταρισμένα μανιτάρια για το σερβίρισμα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα στην κατσαρόλα μαζί με το μοσχοκάρυδο.
- Αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε σταδιακά 2 κουτάλες ζεστή σούπα ανακατεύοντας να αραιώσει.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Ελέγχουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε το καθένα με τρίμματα τυριού και λίγα σοταρισμένα μανιτάρια.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Φεβρουαρίου 2024.