Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Κόσκινο
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Video
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκατ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και κοσκινίσουμε το κακάο. Περιχύνουμε με το βραστό νερό κι ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά. Αφήνουμε 10′ να κρυώσει το μείγμα.
ΚΕΙΚ
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με το μίξερ για 1′.
- Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για 3′ να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
- Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με την κρέμα.
- Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι, σε σφιχτή μαρέγκα για 1½ λεπτό.
- Ρίχνουμε την μισή μαρέγκα στο μείγμα και αναδιπλώνουμε με σπάτουλα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη και αναδιπλώνουμε.
- Βάζουμε στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45′.
- Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και σταθεροποιηθεί στο κέντρο του.
- Αφήνουμε για 15′ στην φόρμα μετά αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κόβουμε οριζόντια σε δυο κομμάτια.
- Γεμίζουμε με την βουτυρόκρεμα σοκολάτας και γαρνίρουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη.
ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα.
- Βάζουμε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι.
- Περιχύνουμε με το καυτό λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε με σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει γυαλιστερό.
- Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 50′ με 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και να σφίξει ελαφρά. Πότε πότε ανακατεύουμε την βουτυρόκρεμα σοκολάτας, μέχρι να αποκτήσει υφή που να στέκεται γιατί στην αρχή θα είναι αραιή.
- Μόλις σφίξει γεμίζουμε το κέικ με λίγη βουτυρόκρεμα σοκολάτας και γαρνίρουμε την επιφάνεια.
- Διατηρείται στο ψυγείο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15′ πριν σερβίρουμε.