Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΟ
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο θα ψήσουμε στους 160°C στον αέρα.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ξινόγαλο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι αναδιπλώνοντας απαλά με σπάτουλα. Τέλος, ενσωματώνουμε το ζαμπόν, το ανθότυρο, τη λιαστή ντομάτα και το σχοινόπρασο, ανακατεύοντας απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους.
- Ελέγχουμε ότι έχει ψηθεί σωστά βυθίζοντας στο κέντρο του τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει στεγνή, θεωρούμε ότι είναι έτοιμο.
- Aφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Tips
- Το κέικ με ξινόγαλο, μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα brunch ή να αναλάβει το ρόλο του σνακ στο γραφείο ή το σχολείο.