Στριφτή κολοκυθόπιτα με φέτα

Στριφτή κολοκυθόπιτα, πλούσια σε γεύση, που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση της κολοκύθας με την αλμύρα της φέτας και τα αρώματα του φρέσκου δυόσμου.

Εύκολη
1:10

9 μερίδες

20 λεπτά

50 λεπτά

στριφτη κολοκυθοπιτα

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε ένα φύλλο κρούστας από τη συσκευασία και το βάζουμε στο ταψί.
  2. Το τσαλακώνουμε ελαφρά και το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C, στον αέρα, να στεγνώσει τελείως και να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το θρυμματίζουμε.
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα για 5-6 λεπτά, μέχρι να αποβάλει την υγρασία της.
  4. Όταν στεγνώσει, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και λίγο αλάτι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά επιπλέον.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα της κολοκύθας σε ένα ανοιχτό μπολ να κρυώσει.
  6. Προσθέτουμε πιπέρι, δυόσμο, το αβγό και τη φέτα και ανακατεύουμε.
  7. Τέλος, ενσωματώνουμε στη γέμιση το θρυμματισμένο φύλλο να τραβήξει όλα τα υγρά.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 26-28 εκ.
  9. Ανοίγουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και βγάζουμε ένα στον πάγκο.
  10. Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια και κατά μήκος της μακριάς πλευράς και διπλώνουμε στη μέση. Αλείφουμε ξανά με ελαιόλαδο και αφήνουμε μικρές κουταλιές στεγνής γέμισης.
  11. Τυλίγουμε χαλαρά σε ρολό και το ακουμπάμε, με την ένωση προς τα κάτω, στο κέντρο του ταψιού 26-28 εκ., στρίβοντάς το σε σαλιγκάρι. Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα στρίβοντας κάθε φορά το ρολό και μεγαλώνοντας τον κύκλο της πίτας.
  12. Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες νερού.
  13. Ψήνουμε στον καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για περίπου 50 λεπτά. Η πίτα είναι έτοιμη όταν ροδίσει ολόγυρα και ξεκολλάει ολόκληρη από το ταψί.
Απόρρητο