Υλικά
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για λίγα λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε και τις σφίγγουμε στο χέρι να αποβάλουν τα υγρά. Τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κομμάτια μελιτζάνας για λίγα λεπτά να ροδίσουν ολόγυρα.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε με κουτάλα να ψηθεί για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά να βγάλει τα υγρά της.
- Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό και σκεπάζουμε.
- Βράζουμε σε χαμηλή ένταση για 7-8 λεπτά ώστε να μην λιώσουν οι μελιτζάνες.
- Τότε προσθέτουμε τα φλωμάρια Λήμνου στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Προσοχή στο βρασμό γιατί τα υγρά είναι λίγα.
- Σερβίρουμε τον ψευτοπετεινό σε βαθιά πιάτα και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο τριμμένο τυρί Μελίχλωρο Λήμνου.
Tips
- Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μιχαλίτσα Καγκή, από το χωριό Ρωμανού στη Λήμνο, και το ΛΗΜΝΟΣ ΦΙΛΕΜΑ για την ζεστή φιλοξενία της «Ελληνικής Κουζίνας».