Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα φύλλα από τα παντζάρια και πλένουμε πολύ καλά τους βολβούς.
- Τους βάζουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρο) και το θυμάρι. Ραντίζουμε με
λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο εγκλωβίζοντας τα υλικά στο εσωτερικό. - Μεταφέρουμε το πακέτο σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα, για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα παντζάρια.
- Αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε και τα ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη.
- Πιέζουμε το σκόρδο για να πάρουμε την ψημένη σάρκα του, την οποία προσθέτουμε στα παντζάρια. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Κρατάμε λίγα τρίμματα φέτας για το σερβίρισμα και ρίχνουμε την υπόλοιπη σε κομμάτια στο μείγμα του παντζαριού.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και την καυτερή πιπεριά και αλέθουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή αλοιφή. Τη μεταφέρουμε
στο ψυγείο να κρυώσει. - Πλένουμε καλά τα παντζαρόφυλλα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Τα κρυώνουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Τα μεταφέρουμε σε μπολ, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξίδι ή χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Απλώνουμε τη χτυπητή παντζάρι σε ρηχό πιάτο. Γαρνίρουμε με λίγη φέτα και φρέσκια ρίγανη. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.