Κέικ πρωτεΐνης με ταχίνι

Χωρίς καθόλου αλεύρι και ζάχαρη, αυτό το κέικ πρωτεΐνης είναι πολύ θρεπτικό και φτιαγμένο με λίγα, απλά υλικά. Ιδανικό για υγιεινά γλυκά χωρίς ενοχές!

Εύκολη
0:50

8 μερίδες

5 λεπτά

45 λεπτά

κεικ πρωτεινησ

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ντύνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  3. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ταχίνι με το μέλι.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με σύρμα.
  5. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνειά του με κουτάλι και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα του προθερμασμέ
    νου φούρνου, για 45 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η καρδιά και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.
  7. Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε με προσοχή σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
  8. Αν θέλουμε, το περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
Απόρρητο