Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ντύνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ταχίνι με το μέλι.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνειά του με κουτάλι και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα του προθερμασμέ
νου φούρνου, για 45 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η καρδιά και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού. - Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε με προσοχή σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
- Αν θέλουμε, το περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.









