Κέικ με φουντούκια και γλάσο σοκολάτας

Αφράτο κέικ με φουντούκια, καλυμμένο με πλούσιο γλάσο σοκολάτας. Ιδανικό γλυκό για κάθε στιγμή και γιορτινό τραπέζι.

Εύκολη

8 μερίδες

10 λεπτά

35 λεπτά

κεικ με φουντουκια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ.
  2. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το κακάο, το αλεύρι και τη σόδα.
  3. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα το ελαιόλαδο, το ξινόγαλο, τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα κοσκινισμένα στερεά υλικά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  5. Τέλος, προσθέτουμε το αλεσμένο φουντούκι (50 γρ.) αναδιπλώνοντας απαλά με σπάτουλα.
  6. Αδειάζουμε τη ζύμη στην έτοιμη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 35 λεπτά, μέχρι να
    στεγνώσει η καρδιά του. Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα του και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
  7. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει, αλλά να μη βράσει.
  8. Την αποσύρουμε αμέσως και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε για 1-2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη την γκανάς για 5 λεπτά να πέσει θερμοκρασία της.
  9. Κόβουμε το κρύο κέικ στη μέση, σε δύο φέτες.
  10. Απλώνουμε στην επιφάνεια της μιας φέτας την πραλίνα και κλείνουμε με την άλλη φέτα σε σάντουιτς.
  11. Τοποθετούμε το γεμιστό κέικ σε σχάρα.
  12. Ρίχνουμε λίγο ρευστό γλάσο στην επιφάνεια απλώνοντάς το.
  13. Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και τέλος περιχύνουμε ολόγυρα με το υπόλοιπο γλάσο.
  14. Όταν σταθεροποιηθεί η επικάλυψη, κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Απόρρητο