Η τελειότερη κρέμα σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε για τις τούρτες και τους κορμούς είναι αυτή η γκανάς σοκολάτας

Η τελειότερη κρέμα σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε για τις τούρτες και τους κορμούς είναι αυτή η γκανάς σοκολάτας

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
480

Υλικά

  • Μερίδες 1 τούρτα

Για τη γκανάς σοκολάτας (Ganache) για επικάλυψη κορμού και τούρτας

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60- 70% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • Προαιρετικά για το τελείωμα
  • καρούλια σοκολάτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Γκανάς σοκολάτας για επικάλυψη

    Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.

    Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα.

    Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.

    Καλύπτουμε το μπολ για 1 με 2 λεπτά.

    Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς.

    Μυστικά

    Προσοχή, αν δε λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ!

    Όσο είναι ζεστή είναι και ρευστή. Όταν κρυώσει σταθεροποιείται.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται