Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
ΣΟΛΟΜΟΣ
- Στεγνώνουμε τα φιλέτα πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί και τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σοτάρουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τα σκεπάζουμε για να παραμείνουν ζεστά.
ΣΑΛΤΣΑ
- Στο ίδιο τηγάνι που ετοιμάσαμε τα φιλέτα, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει, φροντίζοντας όμως να μην πάρει καθόλου χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι ο όγκος του να μειωθεί στο 1/3 περίπου.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει η σάλτσα.
- Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, φέρνουμε τη σάλτσα σε σημείο βρασμού και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια. Ανακινούμε να λιώσει.
- Προσθέτουμε το σχοινόπρασο.
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
- Βυθίζουμε τα μικρά καρότα με τη φλούδα τους σε ένα μπολ με νερό.
- Τα πλένουμε πολύ καλά τρίβοντας τη φλούδα τους με σφουγγάρι, διατηρώντας τα τρυφερά κοτσανάκια επάνω. Τα στραγγίζουμε.
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα λαχανικά και το θυμάρι.
- Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με το πορτοκάλι, το λεμόνι και το βαλσαμικό ξύδι. Αφήνουμε να γλασάρουν τα λαχανικά.
- Τέλος, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σερβίρουμε τον σολομό στα πιάτα και προσθέτουμε λίγη σάλτσα ολόγυρα. Γαρνίρουμε με γλασαρισμένα λαχανικά.










