ΑΡΘΡΑ HOW TO

Πώς να κόψεις και να καθαρίσεις τα πράσα

Πώς να κόψεις και να καθαρίσεις τα πράσααπό την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τα πράσα είναι ένα λαχανικό με πολλές μαγειρικές χρήσεις, από σούπες μέχρι πίτες και μαγειρευτά. Ωστόσο, λόγω της ιδιαίτερης δομής τους, χρειάζονται σωστό καθάρισμα και κοπή πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Σε αυτό το άρθρο – και στο βίντεο που ακολουθεί – θα δείτε βήμα-βήμα πώς να καθαρίσετε και να κόψετε τα πράσα εύκολα και σωστά.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Μαχαίρι
  • Επιφάνεια κοπής
  • Ένα μεγάλο μπολ με νερό ή τρεχούμενο νερό

Βήμα 1: Κόψτε τα άκρα

Αφαιρέστε το κάτω μέρος της ρίζας και την πάνω, σκληρή πράσινη κορυφή του πράσου. Διατηρήστε το τρυφερό, λευκό και ανοιχτοπράσινο μέρος.

Βήμα 2: Χαράξτε κατά μήκος

Χαράξτε το πράσο κατά μήκος, χωρίς να το χωρίσετε εντελώς στα δύο. Αυτό θα σας βοηθήσει να το ανοίξετε και να το καθαρίσετε καλύτερα.

Βήμα 3: Πλύσιμο

Ξεβγάλτε καλά το πράσο ανάμεσα στα φύλλα, τρίβοντάς το ελαφρώς κάτω από τρεχούμενο νερό ή βυθίζοντάς το σε μπολ με νερό. Συχνά συγκρατεί χώμα και λάσπη στο εσωτερικό του.

Βήμα 4: Κοπή

  • Ανάλογα με τη συνταγή, κόψτε το πράσο:
  • Σε ροδέλες, αν πρόκειται να σοταριστεί ή να προστεθεί σε γέμιση
  • Κατά μήκος, για σούπες ή όταν θέλετε πιο μακριές ίνες

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλη τη διαδικασία στην πράξη, για να την εφαρμόσετε με ευκολία στην κουζίνα σας!

Απόρρητο