ΑΡΘΡΑ HOW TO

Βήμα βήμα για τα καλυτέρα γεμιστά

Βήμα-Βήμα:

Προετοιμασία λαχανικών

  • Αφαιρώ 1 φέτα από το καπάκι της ντομάτας για να βγάλω τη σάρκα της.
  • Αδειάζω τη ντομάτα και αλέθω τη σάρκα της στο μπλέντερ.
Βήμα βήμα: Για τα καλυτερα γεμιστα της Αργυρως
  • Πασπαλίζω μέσα τις ντομάτες με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη και τις γυρνάω ανάποδα στο ταψί.
Βήμα βήμα: Για τα καλυτερα γεμιστα.
  • Τρίβω το κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη.
  • Κόβουμε το καπάκι από την πιπεριά και αφαιρώ το εσωτερικό της.
  • Από τις πιπεριές κόβουμε 1 φέτα (καπάκι) απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τους σπόρους και τις λευκές μεμβράνες από το εσωτερικό.

Φτιάχνεις τη γέμιση

  • Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρω το κρεμμύδι
  • Προσθέτω την μελιτζάνα, το κολοκύθι και σοτάρω τα υλικά.
  • Προσθέτω το ρύζι.
  • Ρίχνω την σταφίδα και το κουκουνάρι.
  • Προσθέτω την ντομάτα και το νερό.
  • Αλάτι, πιπέρι και σβήνω την εστία.
  • Πασπαλίζω με δυόσμο και μαϊντανό.

Γεμίζεις τα λαχανικά

  • Γέμισε τις ντομάτες και πιπεριές μέχρι τα ¾ με τη γέμιση.
  • Τα σκεπάζω με το καπάκι τους.

Τοποθετείς στο ταψί

  • Τα τοποθετώ σε ένα βαθύ ταψί το ένα κοντά στο άλλο.

  • Σε ένα μπολ ανακατεύω την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Αλάτι, πιπέρι στα υλικά στο μπολ.
  • Περιχύνω τη ντομάτα πάνω από το ταψί.
  • Τέλος, ανακατεύω τη φρυγανιά με τη ζάχαρη και πασπαλίζω τα καπάκια τους.
  • Σκεπάζω το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.

Ψήνεις

  • Ψήνω για 30’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Μετά από 30’ ψησίματος αφαιρώ τα χαρτιά και συνεχίζω το ψήσιμο για 45’.
Απόρρητο