04.08.2023
Βήμα βήμα για τα καλυτέρα γεμιστά
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Βήμα-Βήμα:
Προετοιμασία λαχανικών
- Αφαιρώ 1 φέτα από το καπάκι της ντομάτας για να βγάλω τη σάρκα της.
- Αδειάζω τη ντομάτα και αλέθω τη σάρκα της στο μπλέντερ.

- Πασπαλίζω μέσα τις ντομάτες με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη και τις γυρνάω ανάποδα στο ταψί.

- Τρίβω το κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη.
- Κόβουμε το καπάκι από την πιπεριά και αφαιρώ το εσωτερικό της.
- Από τις πιπεριές κόβουμε 1 φέτα (καπάκι) απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τους σπόρους και τις λευκές μεμβράνες από το εσωτερικό.
Φτιάχνεις τη γέμιση
- Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρω το κρεμμύδι
- Προσθέτω την μελιτζάνα, το κολοκύθι και σοτάρω τα υλικά.
- Προσθέτω το ρύζι.
- Ρίχνω την σταφίδα και το κουκουνάρι.
- Προσθέτω την ντομάτα και το νερό.
- Αλάτι, πιπέρι και σβήνω την εστία.
- Πασπαλίζω με δυόσμο και μαϊντανό.
Γεμίζεις τα λαχανικά
- Γέμισε τις ντομάτες και πιπεριές μέχρι τα ¾ με τη γέμιση.
- Τα σκεπάζω με το καπάκι τους.
Τοποθετείς στο ταψί
- Τα τοποθετώ σε ένα βαθύ ταψί το ένα κοντά στο άλλο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύω την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Αλάτι, πιπέρι στα υλικά στο μπολ.
- Περιχύνω τη ντομάτα πάνω από το ταψί.
- Τέλος, ανακατεύω τη φρυγανιά με τη ζάχαρη και πασπαλίζω τα καπάκια τους.
- Σκεπάζω το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Ψήνεις
- Ψήνω για 30’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Μετά από 30’ ψησίματος αφαιρώ τα χαρτιά και συνεχίζω το ψήσιμο για 45’.