Θεϊκή συνταγή για γεμιστα με κιμα, που θυμίζει τα γεμιστα με κιμα της γιαγιας. Είναι απλά πεντανόστιμη!

Θεϊκή συνταγή για γεμιστα με κιμα, που θυμίζει τα γεμιστα με κιμα της γιαγιας.

Είναι απλά πεντανόστιμη!

  • προετοιμασία 1 ώρα & 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
1911

Για τα λαχανικά

  • 6 ντομάτες μεγάλες, ώριμες και σφιχτές
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κολοκύθι χοντροτριμμένο
  • 12 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Φρυγανιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με λίγο αλάτι και ζάχαρη και τις γυρνάμε ανάποδα να φύγουν τα υγρά τους

    Ψήνουμε στην αρχή σκεπασμένα και μετά ξεσκέπαστα

    Βήμα 1

    Ανοίγουμε τα λαχανικά.

    Κόβουμε 1 φέτα απ’ την κάθε ντομάτα (να μείνει ενωμένη με την ντομάτα δεν αποχωρίζουμε τελείως) και με κουτάλι ή παριζιέν αδειάζουμε την ψίχα της προσέχοντας ν’ αφήσουμε λίγη σάρκα στη φλούδα ώστε να μην ανοίξουν μετά.

    Πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη.

    Τις γυρνάμε ανάποδα σε δίσκο, ν’ αφήσουν τα υγρά τους.

    Κόβουμε 1 φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος τους.

    Κόβουμε 1 λεπτή φέτα απ’ το πίσω μέρος της μελιτζάνας ώστε να κάθονται καλά στο ταψί.

    Αφαιρούμε και μια φέτα απ’ το κοτσάνι και με κουτάλα ή παριζιέν αδειάζουμε την ψίχα της και την ψιλοκόβουμε.

    Μόλις αδειάσουμε τα λαχανικά ξεκινάμε τη γέμιση.

    Για τη γέμιση

    Πρώτα αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάλτσα της ντομάτας.

    Κρατάμε το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος της συνταγής.

    Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κολοκύθι, την ψίχα της μελιτζάνας και σοτάρουμε 2΄-3΄, να μαραθούν.

    Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

    Περιχύνουμε με το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας και 1 φλ. νερό.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5΄.

    Γέμισμα

    Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση για τα γεμιστά με κιμά.

    Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

    Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά.

    Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα 3/4 γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο.

    Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ ταψί, το ένα κοντά στο άλλο.

    Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1 φλ. ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μ’ ένα κουτάλι περιχύνουμε τα γεμιστά.

    Τέλος, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε τα γεμιστά, που μαζί τους συγκρίνονται μόνο τα γεμιστα με κιμα της γιαγιας.

    Ψήσιμο

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις το πρώτο μισάωρο τα γεμιστά σκεπασμένα.

    Έπειτα αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, που συνολικά διαρκεί 1 ώρα και 15΄.

    Σερβίρονται ζεστά ή κρύα και ειναι φανταστικά.

    κολοκυθάκια αυγολέμενο - κολοκυθάκια - κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο - κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά - κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και σάλτσα αυγολέμονο - κολοκυθάκια με κιμά - κολοκυθάκια γεμιστά αργυρώ - κολοκυθάκια αυγολέμονο με κιμά - κολοκυθάκια στρογγυλά γεμιστά αυγολέμονο στο φούρνο αργυρώ - kolokithakia gemista -κολοκυθάκια γεμιστά της γιαγιάς - κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι - κολοκυθάκια γεμιστά στη γάστρα
    Διαφήμιση

    Εσύ τι γέμιση προτιμάς;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται