Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Ταψί
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια περίπου 1 εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη.
 - Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
 - Ετοιμάζουμε το ταψί: το αλείφουμε με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ιδανικά χρησιμοποιούμε ταψί διαμέτρου 26 εκ.
 - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, πάνω-κάτω, στους 180°C.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
 - Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να εξαλειφθεί η μυρωδιά του αυγού και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
 - Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το μισό από το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα, ίσα να ενσωματωθεί.
 - Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
 - Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με σπάτουλα. Προσθέτουμε τα κομμένα μήλα και το υπόλοιπο αλεύρι.
 - Με απαλές κινήσεις αναδιπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί καλά το αλεύρι και να καλυφθούν τα μήλα.
 - Αδειάζουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα.
 - Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για περίπου 55′, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
 - Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε μέχρι μέσα, ελέγχουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού το κέντρο της.
 - Βγάζουμε τη μηλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για περίπου 15 λεπτά.
 - Στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια, αφού κρυώσει ελαφρά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.
 - Διατηρείται, αφού τη σκεπάσουμε, σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ημέρες.
 
Tips
- Για να μην μαυρίσουν τα μήλα: Μόλις τα κόψουμε, μπορούμε να στάξουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και να τα ανακατέψουμε καλά. Έτσι αποφεύγουμε την οξείδωση και διατηρούνται φρέσκα μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
 - Προσθέτουμε τα αυγά σωστά: Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί καλά το προηγούμενο από το μείγμα πριν ρίξουμε το επόμενο. Έτσι το μείγμα γίνεται πιο ομοιογενές και αφράτο.
 









