Για τη μηλόπιτα της Αργυρώς
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια του ενός εκατοστού.
Κοσκινίζουμε με κόσκινο το αλεύρι και το baking powder σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 180°C.
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα για 3-4′ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Χτυπάμε για 1 λεπτό να εξαλειφθεί η μυρωδιά του αυγού.
Χαμηλώνουμε το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το μισό κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder.
Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτουμε τα μήλα και το υπόλοιπο αλεύρι.
Με μια μαλακή σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μίγμα μέχρι να χαθεί το αλεύρι και να μπουν τα μήλα μέσα στην μηλόπιτα.
Αναδιπλώνουμε με τη σπάτουλα τη μηλόπιτα ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ.
Αδειάζουμε το μίγμα για τη μηλόπιτα στην έτοιμη φόρμα.
Τοποθετούμε την αφράτη μηλόπιτα στην κάτω σχάρα του φούρνου.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για περίπου 55′, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε η μηλόπιτα μέχρι μέσα ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο της, όπως κάνουμε στα κέικ.
Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε σταθεί στη φόρμα για 15 λεπτά περίπου.
Κόβουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει ελαφρά.
Πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα ή σερβίρουμε τη μηλόπιτα με χτυπημένη κρέμα.
Η μηλόπιτα διατηρείται αφράτη, αφού τη σκεπάσουμε, σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ημέρες.
Αν σας αρέσει η μηλόπιτα, δοκιμάστε οπωσδήποτε και την ανάποδη μηλόπιτα.