Για τη μηλόπιτα της Αργυρώς
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια του ενός εκατοστού.
Για να μην οξειδώνονται και μαυρίζουν μπορούμε να στάξουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και να τα ανακατέψουμε.
Κοσκινίζουμε με κόσκινο το αλεύρι και το baking powder σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 180°C.
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα για 3-4′ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό πρέπει να απορροφάται από το μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Χτυπάμε για 1 λεπτό να εξαλειφθεί η μυρωδιά του αυγού.
Χαμηλώνουμε το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το μισό κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder.
Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σταματάμε το μίξερ
Προσθέτουμε τα μήλα και το υπόλοιπο αλεύρι.
Με μια μαλακή σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μίγμα μέχρι να χαθεί το αλεύρι και να μπουν τα μήλα μέσα στην μηλόπιτα.
Αναδιπλώνουμε με τη σπάτουλα τη μηλόπιτα ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ.
Αδειάζουμε το μίγμα για τη μηλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στην έτοιμη φόρμα.
Τοποθετούμε την αφράτη μηλόπιτα στην κάτω σχάρα του φούρνου.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για περίπου 55′, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε η μηλόπιτα μέχρι μέσα ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο της, όπως κάνουμε στα κέικ.
Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε σταθεί στη φόρμα για 15 λεπτά περίπου.
Κόβουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει ελαφρά.
Πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα ή σερβίρουμε τη μηλόπιτα με χτυπημένη κρέμα.