Πίτες

Η Ελλάδα φημίζεται για τις πίτες της.

Οι καλύτερες συνταγές για πίτες με πολλές παραλλαγές και γεύσεις για κάθε περίσταση και ουρανίσκο. Είτε με πολλά υλικά είτε με λίγα, κατέχουν κυρίαρχο έδεσμα στην διατροφή μας. Δεν υπάρχει ελληνικό τραπέζι χωρίς να συνοδεύεται από αυτές. Όποια και αν επιλέξεις, σίγουρα θα ευχαριστήσεις τους καλεσμένους σου.

Και εννοείται πως οι καλύτερες είναι αυτές που πλημμυρίζουν αρώματα τις κουζίνες μας και ευφραίνεται η καρδιά μας. Αυτές που φτιάχνουμε σε ιδιαίτερες περιστάσεις, σε γιορτές και χαρές. Αυτές που φτιάχνουμε για να φιλέψουμε αγαπημένα μας πρόσωπα ή εκείνες που φτιάχνουμε και στέλνονται με ταπεράκια και δέματα. Άλλες μπελαλίδικες και άλλες που γίνονται στο πι και φι. Με λίγα ή πολλά υλικά. Με καθημερινά υλικά αλλά και με πιο ιδιαίτερα υλικά. Πίτες καθημερινές για το κολατσιό στη δουλειά και στο σχολείο. Κάποιες τρώγονται κρύες και κάποιες που προτιμάμε να απολαμβάνουμε ζεστές. Άλλες σκληρές και άλλες μαλακές, προορίζονται για κάθε γούστο και προτίμηση. 

Οι καλύτερες συνταγές για πίτες

Είναι αυτές που αγαπάει ο καθένας. Και η ελληνική κουζίνα προσφέρει απλόχερα μεγάλη ποικιλία για να βρει ο καθένας την αγαπημένη του. Κάθε γωνιά της Ελλάδας προσφέρει τη δική της πινελιά. Σε όποιο σημείο της Ελλάδας και να βρεθεί κανείς, η δοκιμή στις ντόπιες πίτες επιβάλλεται. Γιατί εκτός από τη μοναδική γεύση η καθεμία λέει τη δική της ιστορία. Από την επιλογή των υλικών, την εποχή και τον τρόπο που φτιαχνόταν από παλιότερα, πολλά μαρτυρούνται για τις συνήθειες των κατοίκων.

Και εννοείται πως το μυστικό περνάει από τη γιαγιά στα εγγόνια. Και έχουν ιστορία δεκαετιών. Σώζονται από στόμα με στόμα και σε πρόχειρα τετράδια μαγειρικής. Μυστικά μοναδικά που κάνουν μοναδική τη γεύση και μαγική τη διαδικασία παρασκευής. Οι πίτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής γαστρονομίας και η παρασκευή τους μια πραγματική τέχνη.

Επιλέξτε υποκατηγορία για να βρείτε τις συνταγές που επιθυμείτε: