
Ψωμιά σπιτικά που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι σας. Το ψωμί δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Είναι η αγαπημένη μας βούτα στη σαλάτα και στη σάλτσα του φαγητού μας. Είναι η βάση για να αλείψουμε την...
Ψωμιά σπιτικά που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι σας. Το ψωμί δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Είναι η αγαπημένη μας βούτα στη σαλάτα και στη σάλτσα του φαγητού μας. Είναι η βάση για να αλείψουμε την...
Tο ψωμί αποτελεί μία από τις πιο παλιές τροφές του ανθρώπου μιας και το σιτάρι ήταν από...
ΠερισσότεραΠαραδοσιακή συνταγή η θρακιώτικη τυρόπιτα, αλλά και όσοι αγαπάτε το τυρόψωμο θα τρελαθείτε! Λίγα και απλά υλικά που δίνουν απίστευτη νοστιμιά!
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε τη βασική συνταγή για ψωμί, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:Bάζουμε το αλεύρι για ψωμί σε μια λεκάνη. ...
ΜαγείρεψεΤο Χριστόψωμο αποτελεί ένα από τα πιο παλιά έθιμα των Χριστουγέννων στη χώρα μας. Είναι το χριστουγεννιάτικο ψωμί που προορίζεται για...
ΜαγείρεψεΓια το τυρόψωμο με καρύδια, ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά. Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά για το ψωμί με καρύδια,Τη διαλύουμε...
ΜαγείρεψεΕύκολα ψωμάκια της Αργυρώς Μια συνταγή της Αργυρώς για να φτιάξετε τα πιο εύκολα σπιτικά ψωμάκια που θα λατρέψετε. Είναι μικρά, ατομικά...
ΜαγείρεψεΓια το εύκολο τυρόψωμο!Λιώνουμε τη μία κουταλιά σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄-3΄, να γίνει...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε τα τυροψωμακια, Ξεκινάμε συγκεντρώνοντας τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας. Στη συνέχεια για τυροψωμακια,Σε ένα...
ΜαγείρεψεΓια το ψωμί με μπύρα, αυτό το μεθυσμένο, γρήγορο και εύκολο ψωμί, συγκεντρώνουμε όλα μας τα υλικά. Στη συνέχεια για το...
ΜαγείρεψεΡοκφοροψωμάκια, ή αλλιώς μπρουσκέτες με μπλε τυρί. Για να φτιάξουμε τα ροκφοροψωμάκια, πρέπει το τυρί και το βούτυρο να είναι μαλακά σε...
ΜαγείρεψεΦραντζόλα γεµιστή Φτιάξτε το οπωσδήποτε για να ξετρελάνετε την οικογένεια και τους φίλους σας. Για το μείγμαΤρίβουμε με τα δάχτυλα τη μαγιά...
ΜαγείρεψεΤο λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα είναι ένα πασχαλινό ψωμί, κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι. Παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνεται κατά παράδοση τη...
ΜαγείρεψεΤα λαζαράκια είναι ένα έθιμο που κρατάει αιώνες. Μια εύκολη συνταγή για λαζαράκια παραδοσιακά. Αν δεν έχετε χρόνο, γίνονται και με έτοιμη ζύμη για...
ΜαγείρεψεΓια το καλαμποκόψωμο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Για να ψήσουμε το καλαμποκόψωμο, βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ταψάκι 25 εκ. και...
ΜαγείρεψεΓια το μαλακό ψωμί του τοστ (ψωμί φόρμας) βάζουμε στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή το νερό, το γάλα, το μαλακό βούτυρο, τη...
ΜαγείρεψεΖυμωτό ψωμί με μαγιά και τυρί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μια καταπληκτική συνταγή από την Πάρο για φουσκωτή με τυρί που...
ΜαγείρεψεΓια το αφράτο ψωμί πολυτελείας ή λευκό ψωμί μαργαρίτα όπως το ξέρουμε, τα υλικά είναι απλά και η διαδικασία πανεύκολη.Το ψωμί πολυτελείας...
ΜαγείρεψεΓια το πατατόψωμο χρειαζόμαστε βρασμένη ή ψητή πατάτα πολτοποιημένη σε πουρέ. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μικρά καρέ για...
ΜαγείρεψεΓια τα πιο αφράτα ψωμάκια για σάντουιτς φτιάχνουμε ένα ψεύτικο προζύμι.Βάζουμε σε ένα μπολ 2 κσ από το συνολικό αλεύρι, όλη...
ΜαγείρεψεΓια το χρωματιστό σκορδόψωμο με τυρί, διαλύουμε πρώτα το αλάτι στο νερό. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το τυρί, τη μαγιά,...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε το ζυμωτό ψωμί με παραδοσιακό κίτρινο αλεύρι για ζυμωτά, πρώτα ενεργοποιούμε την ξηρή μαγιά.Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε...
ΜαγείρεψεΓια τα εύκολα ψωμάκια με μαγιά στο τηγάνι, πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.Εάν χρησιμοποιήσετε φρέσκια...
ΜαγείρεψεΑυτό το εύκολο ψωμί στη γάστρα σε 10 λεπτά, είναι από τα αγαπημένα μου.Θα ζυμώσουμε σε ένα βαθύ ταψί ή σε λεκάνη...
ΜαγείρεψεΜε 3 απλά υλικά, με 5’ προετοιμασία και λίγη υπομονή, έχεις την πιο αφράτη και νόστιμη φοκάτσια ακριβώς σαν αυτή που...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξεις τη συνταγή για την αυθεντική τσιαπάτα ιταλικό ψωμί, πρέπει να ξεκινήσεις από το εύκολο προζύμι μαγιάς το προηγούμενο...
ΜαγείρεψεΓια την εύκολη συνταγή bao buns (μπάο μπαν), βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη κι...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε το υγιεινό, αφράτο και φουσκωτό σπιτικό ψωμί του τοστ χωρίς συντηρητικά, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά. Σε...
ΜαγείρεψεΓια να είναι τα σπιτικά πρέτσελ (pretzel) μαλακά και αφράτα,Πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά για τη ζύμη. Σε ένα...
ΜαγείρεψεΓια το γεμιστό ψωμί με πέστο, φέτα και πιπεριά Φλωρίνης, βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά, το γλυκάνισο...
Μαγείρεψε