Αγγουρι Σελίδα: 3

Το αγγουρι είναι ένα καλοκαιρινό είδος λαχανικού.

Το αγγουρι στην Ελλάδα παράγεται όλο το χρόνο, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά είδη λαχανικών. Στην αγορά μπορεί κανείς να βρει αρκετά διαφορετικά είδη, τα οποία όμως δεν διαφέρουν πολύ γευστικά. Μπορεί να αποτελέσει ένα χορταστικό κολατσιό, αλλά και να προστεθεί σε διάφορες συνταγες με αγγουρι και τις καλύτερες σου τις έχει η Αργυρω.

Θρεπτική Αξία

Το αγγουρι ένα από τα πιο δροσιστικά είδη λαχανικών έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμιδικό περιεχόμενο, καθώς επίσης περιέχει σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Τα μέταλλα με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα είναι το ασβέστιο, το κάλιο και το μαγνήσιο. Επίσης, η βιταμίνη Κ που περιέχει βοηθά στην βελτίωση της απορρόφησης του ασβεστίου, και συνεπώς και στην καλή υγεία των οστών.

Λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που περιέχουν τα αγγούρια, προσλαμβάνουν την αφυδάτωση σε ζεστό καιρό. Παρέχουν, επιπλέον, και σημαντικούς ηλεκτρολύτες και αρκετές φυτικές ίνες, οι οποίες δίνουν το αίσθημα του κορεσμού και βοηθούν έτσι στην διαχείριση αλλά και στην απώλεια σωματικού βάρους.

Ακόμα, υποστηρίζεται πως το αγγουρι μπορεί να συμβάλλει στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος. Περιέχει ουσίες που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα ή να σταματήσουν την αύξηση της γλυκόζης. Τέλος, το αγγουρι έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και τον νευρικών ιστών. Έτσι, λόγω των πολλών θετικών στοιχείων που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, πρέπει να αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην διατροφή μας, πάντα με μέτρο.

Βλέπουμε πως είναι ένα είδος λαχανικού που ταιριάζει εύκολα σε πολλές συνταγες με αγγουρι, δίνοντας μια φρεσκάδα από την Αργυρω.