Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Ανακατεύουμε λίγο αλεύρι με αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι
 - Σε πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, λίγα-λίγα, από όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
 - Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
 - Σβήνουμε με το 1/2 φλ. κρασί και ντεγκλασάρουμε, τρίβοντας τη βάση της κατσαρόλας να διαλυθούν τα καραμελωμένα υπολείμματα.
 - Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και τα μυρωδικά.
 - Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο κρασί ώστε να μισοσκεπάζεται το κοτόπουλο.
 - Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
 
ΣΑΛΤΣΑ
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
 - Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
 - Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει εντελώς.
 - Αφαιρούμε τα μυρωδικά και σουρώνουμε τη σάλτσα σε μικρή κατσαρόλα.
 - Σε μπολ διαλύουμε τη μουστάρδα στην κρέμα γάλακτος.
 - Προσθέτουμε το μείγμα μουστάρδας-κρέμας στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
 - Αφήνουμε να πάρει μία βράση για λίγα λεπτά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και η σάλτσα να πήξει.
 - Περιχύνουμε το κοτόπουλο με την κρεμώδη σάλτσα.
 - Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
 









