• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
208

Για το κοτόπουλο αλα κρεμ

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ φλ. ξερό κρασί
  • 1 ξηρό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 1 κλων. δαφνόφυλλο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για το κοτόπουλο

    Ανακατεύοντας πρώτα το αλεύρι με λίγο αλατοπίπερο.

    Πασπαλίζουμε με αυτό το κοτόπουλο. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

    Σε πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

    Ροδίζουμε το κοτόπουλο, λίγα λίγα κομμάτια από όλες τις πλευρές.

    Το βγάζουμε σε πιατέλα.

    Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 3 με 4 λεπτά.

    Σβήνουμε με το 1/2 φλ. κρασί.

    Ντεγκλασάρουμε, τρίβουμε την βάση της κατσαρόλας να διαλυθούν οι καραμελωμένοι χυμοί του κοτόπουλου.

    Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και τα μυρωδικά.

    Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο κρασί ώστε να μισοσκεπάζεται το κοτόπουλο.

    Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά έως ότου μαλακώσει το κοτόπουλο.

    Για τη σάλτσα

    Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να πιούν τα υγρά τους (3 λεπτά περίπου).

    Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει τελείως το κοτόπουλο, περίπου 20 λεπτά.

    Αφαιρούμε τα μυρωδικά, σουρώνουμε την σάλτσα του φαγητού σε μικρή κατσαρόλα.

    Σε μπολ διαλύουμε την μουστάρδα στην κρέμα γάλακτος.

    Όλο μαζί το ρίχνουμε στην σάλτσα.

    Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

    Αφήνουμε να πάρει μία βράση για λίγα λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και να πυκνώσει.

    Περιχύνουμε το φαγητό με την κρεμώδη σάλτσα.

    Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται