• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
145

Για τις λεμονάτες αγκινάρες με κουκιά

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 8 αγκινάρες
  • 600 γρ. φρέσκα κουκιά
  • 7 - 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 1/2 ματσ. μάραθο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπολ με χοντρό αλάτι και 1 λεμόνι στυμμένο (για να μη μαυρίσουν). 

    Καθαρίζουμε τα κουκιά από τις ίνες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.

    Τα στραγγίζουμε. Αυτό το κάνουμε για να μη μαυρίσουν όσο θα βράζουν με τις αγκινάρες.

    Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο για τις αγκινάρες με φρέσκα κουκιά και σοτάρουμε ελαφρά για 3-4 λεπτά το ξερό κρεμμύδι.

    Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τις αγκινάρες και τα κουκιά.

    Συμπληρώνουμε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

    Τότε προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

    Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

    Διαλύουμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού.

    Περιχύνουμε τα αγκιναροκουκιά και σβήνουμε τη φωτιά.

    Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για να δέσει η σάλτσα με τη θερμοκρασία.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τέλεια μαγειρέματα με αγκινάρες!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται