Απολαύστε τη φρέσκια αγκινάρα στην εποχή της για να γευτείτε την υπέροχη γεύση από το κορυφαίο αντιοξειδωτικό λαχανικό του πλανήτη!

Απολαύστε τη φρέσκια αγκινάρα στην εποχή της για να γευτείτε την υπέροχη γεύση από το κορυφαίο αντιοξειδωτικό λαχανικό του πλανήτη!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
83

Για τις αγκινάρες σαλάτα

  • 9 αγκινάρες φρέσκες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το dressing γιαούρτι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. γιαούρτι 2%
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • Λίγο άνηθο ή μάραθο ψιλομμένο

Για το dressing μουστάρδα με μέλι

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βάζουμε τις αγκινάρες σε μπολ με νερό και δυο στημένα λεμόνια για να μην οξειδωθούν.

    Για τις αγκινάρες

    Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κόβουμε τις καρδιές στα δυο.

    Τις βάζουμε σε μπολ με νερό και δυο στημένα λεμόνια για να μην οξειδωθούν.

    Όταν τις καθαρίσουμε όλες τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε. Δείτε πώς να τις καθαρίσετε σωστά βήμα βήμα εδώ.

    Τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

    Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζουμε λίγο θυμάρι και ψήνουμε στους 200 °C για 20′.

    Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

    Τις στήνουμε σε σαλατιέρα, προσθέτουμε το καρότο ψιλοκομμένο, το φρέσκο κρεμμύδι και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

    Για το ντρέσινγκ

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα.

    Οι αγκινάρες τρώγονται σαν σαλάτα και ωμές στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά και βραστές.

    Αγκινάρες βραστές σαλάτα

    Τις καθαρίζουμε και τις βράζουμε για 15′ σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν.

    Στο νερό που βράζει στύβουμε 1/2 λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

    Διαφήμιση

    Αγκινάρες σαλάτα ωμές

    Διαλέγουμε τρυφερές αγκινάρες, τις καθαρίζουμε και τις βυθίζουμε σε μπολ με νερό που έχουμε στύψει λεμόνια.

    Όταν τελειώσουμε με το καθάρισμα, τις πιάνουμε μια μια, τις στεγνώνουμε καλά και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Τις βάζουμε όλες σε ένα μπολ, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

    Τις ανακατεύουμε πολύ καλά και τις σερβίρουμε σκέτες, με φλούδες γραβιέρας ή με πράσινη σαλάτα και ντρέσινγκ.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τέλεια μαγειρέματα με το κορυφαίο λαχανικό, την αγκινάρα εδώ!

    Αν σας αρέσουν οι αγκινάρες απολαύστε τες και στην παρακάτω συνταγή:

    Εσείς τι θα φτιάχνατε με αγκινάρες;

    Κάτι μαγειρεύεται