• προετοιμασία 2 λεπτά
  • μαγείρεμα 7 λεπτά
101

Για τα σπαγγέτι aglio olio

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 1-2 καυτερές πιπεριές τσίλι
  • Αλάτι
  • νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά
  • Λίγη τριμμένη φρέσκια ντομάτα προαιρετικά
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε βράζοντας πρώτα τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να γίνουν al dente. 

    Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με την ψιλοκομμένη πιπερίτσα, για 1-2′, χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Με τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια καθώς στάζουν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι με την πιπερίτσα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε 1 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά

    Προσθέτουμε προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό και δύο τριμμένες ντομάτες. 

    Ανακατεύουμε για 2′ και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται