Μακαρονοσαλάτα με τόνο από την Αργυρώ. Η καλύτερη μακαρονοσαλάτα με τόνο, μαγιονέζα, γιαούρτι και καλαμπόκι.

Μακαρονοσαλάτα με τόνο από την Αργυρώ. Η καλύτερη μακαρονοσαλάτα με τόνο, μαγιονέζα, γιαούρτι και καλαμπόκι.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 8 λεπτά
6
  • 250 γρ. πένες
  • 1 τεμάχιο/ια τόνο κονσέρβα
  • 1/2 φλ. καλαμπόκι
  • 1 τεμάχιο/ια καρότο
  • 1 κλων. σέλερι
  • 1 κ.σ. μαιντανό
  • 1 τεμάχιο/ια κρεμμύδι
  • 1 τεμάχιο/ια αβοκάντο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Λίγο λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Βράζουμε τα στριφτά μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 1’ λιγότερο από αναγράφει η συσκευασία.

    Τα σουρώνουμε στο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.

    Τα στραγγίζουμε πολύ καλά.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

    Στραγγίζουμε καλά τον τόνο από τα υγρά και τον διαλύουμε με ένα πιρούνι.

    Τον ρίχνουμε στα μακαρόνια.

    Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, καλαμπόκι, κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, μαϊντανό και κομμένο αβοκάντο.

    Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιονέζα, το γιαούρτι, την μουστάρδα, το λεμόνι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι

    Τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

    Παγώνουμε στο ψυγείο να γίνει δροσερή.

    Διατηρείται για 1 νύχτα στο ψυγείο αφού την σκεπάσουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται