Αλμυρό κέικ λαδιού νηστίσιμο

Αν σας αρέσει η γεύση της ελιάς, φτιάξτε αυτό το μοναδικό με ελαιόλαδο και απολαύστε το όλες τις ώρες της ημέρας

Μεσαία
0:55

10 λεπτά

45 λεπτά

Υλικά

Εξοπλισμός

Φόρμα

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Διαλύουμε πρώτα τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι. 
  2. Σε ένα μπoλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά και τα ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα.
  4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το baking powder, ανακατεύοντας τα υλικά.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες και το κρεμμύδι.
  6. Λαδώνουμε μεσαία, μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε το μίγμα.
  7. Ισιώνουμε την επιφάνεια.

ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 45 λεπτά.
  2. Ελέγχουμε αν ψήθηκε, μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή η λάμα, τότε είναι έτοιμο.
  3. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά προτού το κόψουμε. 
Απόρρητο