Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τη μαργαρίνη, το αλάτι και το κρασί σε ένα μπολ.
- Τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα ή με το χέρι.
- Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι, έχοντας μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, που δεν θα κολλάει.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και πλάθουμε τα κομμάτια σε ρολό (σαν σαλάμι).
- Την τυλίγουμε με μεμβράνη πιέζοντας τις άκρες για να στρώσει το σχήμα.
- Ύστερα παγώνουμε τη ζύμη για 20΄ στο ψυγείο να σφίξει.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές φέτες (στρογγυλά κουλουράκια).
- Τα αδειάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
- Ψήνουμε στους 170°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20΄ έως ότου ροδίσουν ελαφρά.
- Δοκιμάστε τα αμέσως μόλις κρυώσουν, είναι φανταστικά!