Παστράμι σε σάντουιτς με λιωμένο τυρί και τραγανό ψωμί. Λαχταριστό και ακαταμάχητο πλούσιο σε γεύση και πολύ χορταστικό.

Παστράμι σε σάντουιτς με λιωμένο τυρί και τραγανό ψωμί. Λαχταριστό και ακαταμάχητο πλούσιο σε γεύση και πολύ χορταστικό.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
1

Για το σάντουιτς με παστράμι

  • 4 φέτες ψωμί σικάλεως
  • 1 κ.σ. βούτυρο μαλακό
  • 2 κ.γ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
  • 1/2 φλ. έμενταλ
  • 1/4 τσένταρ τριμμένο
  • 6-8 φέτ. παστράμι
  • Λίγες πίκλες
  • Λίγο καραμελωμένο κρεμμύδι
  • Λίγο ξινολάχανο καλά στραγγισμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα αλείφουμε εξωτερικά τις φέτες ψωμιού με λίγο βούτυρο.

    Ψήνουμε από την βουτυρωμένη πλευρά σε αντικολλητικό σκεύος για 2-3 λεπτά σε μέτρια ένταση, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

    Έπειτα γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για 1 λεπτό να ζεσταθεί το ψωμί.

    Τις βάζουμε σε δίσκο με την τραγανή πλευρά εξωτερικά.

    Αλείφουμε εσωτερικά τις κάτω φέτες με μουστάρδα.

    Απλώνουμε επάνω στις δυο φέτες από 3-4 φέτες παστράμι.

    Ισομοιράζουμε το τριμμένο τυρί σε λοφάκι στις 4 φέτες ψωμιού.

    Τοποθετούμε στο γκριλ σε ζεστό φούρνο για 2 λεπτά να λιώσει το τυρί και ολοκληρώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

    Βάζουμε καραμελωμένο κρεμμύδι, πίκλες και αν θέλουμε λίγο ξινολάχανο στραγγισμένο.

    Κλείνουμε τα σάντουιτς και τα κόβουμε στη μέση.

    Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά και τρέχει το τυρί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται