• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 800 γραμ. ντοματίνια μακρόστενα
  • ανθός αλατιού
  • 100 γραμ. φέτα σκληρή ώριμη
  • 50 γραμ σαλάμι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. βαλσαμικό
  • 1-2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 6 παξιμαδάκια ντακάκια αλεσμένα
  • λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για το σκεύος
  • Για την κρούστα
  • 1-1/2 φλ. νυφάδες βρώμης
  • 4 κ.σ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
  • 3 κ.σ. φιστίκι Αιγινής ψίχα αλεσμένο
  • 3/4 φλ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 125 γραμ. βoύτυρο
  • πράσινη ανάμεικτη σαλάτα για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αλμυρό κέικ χωρίς αυγά

    Αλμυρό κέικ χωρίς αυγά

    Εύκολο αλμυρό κέικ χωρίς αυγά με λίγα υλικά. Από αυτό το κέικ δεν θα μπορούσε να λείπει η φέτα. Φτιάξτε το για σνακ για το σχολείο ή για το γραφείο. Ένα τέτοιο φαγητό θα μπορούσε να στολίσει τα γιορτινά τραπέζια σας σαν ορεκτικό. Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή μας με το μείγμα. Θα χρησιμοποιήσουμε στρογγυλή φόρμα για κέικ. 

    Μείγμα για κέικ

    • Πλένουμε πρώτα τα ντοματίνια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
    • Τα βάζουμε σε μπολ αλατίζουμε με ανθό αλατιού και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο.
    • Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι και την κρέμα μπαλσάμικο.
    • Βουτυρώνουμε πυρίμαχο μικρό ταψί, τετράγωνο (24×24 εκ. ή κοντινό μέγεθος).
    • Αλέθουμε τα ντακάκια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
    • Αδειάζουμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα από την φέτα, το ψιλοκομμένο σαλάμι και την φρέσκια ρίγανη.

    Ετοιμάζουμε την κρούστα.

    Για την τραγανή κρούστα στο εύκολο αλμυρό κέικ χωρίς αυγά με λίγα υλικά σε στρογγυλή φόρμα

    • Σε μπολ βάζουμε τη βρώμη, την παρμεζάνα, το αμύγδαλο και το φιστίκι Αιγίνης.
    • Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση, τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύουμε τα υλικά.
    • Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια ή το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη πάνω στα υλικά.
    • Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για κέικ να σχηματιστούν κομμάτια σαν άμμος βρεγμένη κι ενωμένη σε μπάλες. 
    • Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ σε κομματάκια πάνω στις ντομάτες.

    Για το ψήσιμο

    • Ψήνουμε το αλμυρό κέικ χωρίς αυγά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντίστασης στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, να γίνει τραγανή και να φαίνεται από τα πλάγια του ταψιού η ντομάτα να κοχλάζει.
    • Μόλις βγει από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί πάνω στον πάγκο μας σε μια σχάρα για 10 λεπτά.
    • Σερβίρουμε με ένα κουτάλι και με μπόλικη πράσινη σαλάτα.

    Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικό επιτυχίας για τέλεια κέικ, αλλά και το μυστικό για το σωστό ψήσιμο του κέικ, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

    Αν σας άρεσε το αλμυρό κέικ με φέτα, σίγουρα θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή!

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×