Αμερικάνικο κέικ λεμονιού

Η καρδιά αυτού του κέικ λεμονιού είναι γεμισμένη με κατακίτρινη κρέμα λεμονιού! Μια εύκολη συνταγή για κέικ, πολύ εντυπωσιακή, με εκπληκτικά αρώματα.

Εύκολη
1:15

10

15 λεπτά

1 ώρα

Αμερικανικό κέικ λεμονιού

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Μίξερ με κάδο

Σχάρα

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Εκτέλεση

ΚΕΪΚ

    1. Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το baking powder.
    2. Σε ένα μίξερ με κάδο, τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το φτερό που αναμειγνύουμε το μείγμα και το χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κρεμώσει.
    3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε το μίγμα να απορροφάει το πρώτο αυγό πριν ρίξουμε το επόμενο.
    4. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
    5. Εναλλάξ, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    6. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή ή μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
    7. Τινάζουμε τη φόρμα του κέικ για να φύγει το περιττό αλεύρι.
    8. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
    9. Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
    10. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά στη φόρμα του κέικ.
    11. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα, να κρυώσει καλά.

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

    1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και την κιτρινόριζα.
    2. Με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας ανα διαστήματα.
    3. Την αφήνουμε να δέσει για λίγα λεπτά, πάντα ανακατεύοντας.
    4. Μόλις η κρέμα δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
    5. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
    6. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε για να μην κάνει πέτσα.

ΣΤΗΣΙΜΟ

    1. Το χωρίζουμε οριζόντια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
    2. Αλείφουμε με την κρέμα και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι, σαν σάντουιτς.
    3. Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε.
Απόρρητο