• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το ανοιχτό σάντουιτς

  • 1 τεμάχιο/ια μελιτζάνα
  • 1 τεμάχιο/ια κολοκύθι
  • 1 τεμάχιο/ια πιπεριά
  • 4 τεμάχιο/ια ντοματίνια
  • 4 φέτ. τυρί που λιώνει
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 φέτ. ψωμί
  • Λίγο μαιντανό
  • Λίγες σταγόνες ξίδι βαλσάμικο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε τα λαχανικά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι σε πολύ λεπτές φέτες.

    Κόβουμε την πιπεριά αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες και την ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ.

    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

    Ρίχνουμε τα λαχανικά στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4´ ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

    Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση σοτάρουμε για 2’

    Προσθέτουμε το βαλσαμικό κι ανακατεύουμε.

    Αποσύρουμε τα λαχανικά από την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού.

    Βάζουμε το ψωμί σε μικρό ταψί.

    Μοιράζουμε τα ψητά λαχανικά στις φέτες ψωμιού.

    Καλύπτουμε με 2 φέτες τυρί.

    Το αφήνουμε το για 5’ στο φούρνο στους 180 ºC στον αέρα να λιώσει ελαφρά το τυρί.

    Απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται