Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μπούκοβο.
- Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες και τις λιώνουμε πιέζοντας καλά με την κουτάλα.
- Βράζουμε για 10′ σε μέτρια φωτιά, να λιώσουν οι ντομάτες και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
- Ρίχνουμε τις μαγειρεμένες πέννες στην σάλτσα και λίγο από το νερό με το οποίο έβρασαν και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2′.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό.
- Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο.