Αραμπιάτα ή αλλιώς arrabbiata, η θυμωμένη σάλτσα.  Αrrabiata στα ιταλικά σημαίνει θυμωμένη. Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας καυτερή και πικάντικη. Μια από τις πιο...

Αραμπιάτα ή αλλιώς arrabbiata, η θυμωμένη σάλτσα.  Αrrabiata στα ιταλικά σημαίνει θυμωμένη. Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας καυτερή και πικάντικη. Μια από τις πιο διάσημες της Ιταλικής κουζίνας.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
48
  • 500 γρ. πεννες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 800 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες εμπορίου
  • Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η αραμπιάτα σερβίρεται κλασικά με πέννες

    Απολαύστε το πιάτο ζεστό

    Αραμπιάτα με πέννες

    Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το μπούκοβο.

    Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό.

    Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις λιώνουμε πιέζοντας με την κουτάλα.

    Βράζουμε την σάλτσα για 10′ σε μέτρια φωτιά, να λιώσουν οι ντομάτες.

    Προσθέτουμε αλάτι.

    Όταν βράσουν οι πέννες τις ρίχνουμε στην σάλτσα αραμπιάτα.

    Προσθέτουμε και λίγο από το νερό που έβρασαν οι πέννες και βράζουμε για 2′.

    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό.

    Σερβίρουμε αμέσως σε βαθειά πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο.

    Η σάλτσα αραμπιάτα στην Ιταλία αλλά και σε όλο τον κόσμο σερβίρεται με πέννες. Είναι μία παραδοσιακή, απλή ιταλική συνταγή

    Αν σας άρεσε η αραμπιάτα με πέννες, δείτε και τη παρακάτω εκδοχή για penne rigate με σάλτσα arabbiata στο φούρνο.

    Ποιά άλλη συνταγή με ζυμαρικά φτιάχνεις συχνά;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται