Αραμπιάτα με πέννες
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το μπούκοβο.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις λιώνουμε πιέζοντας με την κουτάλα.
Βράζουμε την σάλτσα για 10′ σε μέτρια φωτιά, να λιώσουν οι ντομάτες.
Προσθέτουμε αλάτι.
Όταν βράσουν οι πέννες τις ρίχνουμε στην σάλτσα αραμπιάτα.
Προσθέτουμε και λίγο από το νερό που έβρασαν οι πέννες και βράζουμε για 2′.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό.
Σερβίρουμε αμέσως σε βαθειά πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο.
Η σάλτσα αραμπιάτα στην Ιταλία αλλά και σε όλο τον κόσμο σερβίρεται με πέννες. Είναι μία παραδοσιακή, απλή ιταλική συνταγή