"
Λατρεμένη συνταγή για αρνάκι στο φούρνο. Πεντανόστιμο στη γεύση και εντυπωσιακό στην όψη.

Λατρεμένη συνταγή για αρνάκι στο φούρνο. Πεντανόστιμο στη γεύση και εντυπωσιακό στην όψη.

  • προετοιμασία 1 ώρα & 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το αρνάκι στο φούρνο με ρύζι

  • 1 συκωταριά κατά προτίμηση από μικρό κατσίκι ζεματισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κ. αρνί κομμένο σε μερίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσ. μάραθο
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 4 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 λεμόνια

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βράζουμε το κρέας πριν μπει στο φούρνο.

    Αρνάκι στο φούρνο µε ρύζι

    Μουλιάζουμε πρώτα το ρύζι σε μπόλικο νερό για περίπου 1 ώρα.

    Το ξεπλένουμε πολύ καλά σε ψιλό σουρωτήρι, μέχρι το νερό που θα τρέχει να πάψει να είναι άσπρο.

    Το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.

    Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε να βράσει με μπόλικο νερό.

    Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.

    Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄.

    Σε βαθύ ταψί βάζουμε το ρύζι, την ψιλοκομμένη συκωταριά, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μάραθο.

    Στύβουμε τα λεμόνια και περιχύνουμε με το λάδι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Μετράμε το ζωμό του κρέατος. Για κάθε φλιτζάνι ρύζι βάζουμε 2,5 φλ. ζωμό.

    Συμπληρώνουμε με νερό μια και ο ζωμός είναι λιγότερος από αυτόν που χρειαζόμαστε.

    Τοποθετούμε το κρέας από πάνω και ψήνουμε το αρνάκι με το πιλάφι για περίπου 40΄, έως ότου σκάσει το ρύζι, στους 180οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

    Διαφήμιση

    Για το σερβίρισμα

    Συνοδεύεται τέλεια με γιαούρτι.

    Μπορείτε, επίσης, να συνοδέψτε το αρνάκι στο φούρνο με ρύζι, με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, πασχαλινή σαλάτα με φράουλες και μπάλες τυριού.

    Ποίο γλυκό θα φτιάξεις για επιδόρπιο;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×