Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Εκτέλεση
- Ζητάμε από τον κρεοπώλη ενιαίο κομμάτι αρνιού, καθαρισμένο, ξεκοκαλισμένο και πεπλατυσμένο ώστε να είναι έτοιμο για
γέμισμα. Ιδανικά προτιμάμε σέλα, εναλλακτικά σπάλα ή μπούτι. - Το ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας και το αλείφουμε ολόγυρα με χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα
τη ρίγανη και το θυμάρι και τρίβουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος, να καρυκευτεί καλά. - Απλώνουμε πάνω στο κρέας τα αμπελόφυλλα, τις πιπεριές Φλωρίνης και τα κομμάτια της κεφαλογραβιέρας και το τυλίγουμε σε ρολό.
- Το δένουμε σφιχτά με σπάγκο για να διατηρήσει το σχήμα του, το αλείφουμε εξωτερικά με ελάχιστο λάδι και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Ακουμπάμε το ρολό επάνω στις πατάτες και συμπληρώνουμε το νερό από την άκρη του ταψιού – πρέπει να μισοσκεπάζει τις πατάτες.
- Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και σφραγίζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για μία ώρα περίπου.
- Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές σε κομμάτια.
- Ελέγχουμε τα υγρά του ταψιού και, αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε λίγο νερό.
- Χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου στους 160°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, για άλλη μία ώρα.
- Αφήνουμε το αρνίσιο ρολό να σταθεί για 20 λεπτά και να πέσει η θερμοκρασία του. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε φέτες
και το σερβίρουμε με τις πατάτες.