Αρνίσια μπουτάκια με σκόρδο, κεφαλοτύρι και μυρωδικά

Υλικά

Για τα αρνίσια μπουτάκια

  • 2 αρνίσια μπούτια ξεκοκαλισμένα
  • 1/4 φλ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 6 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας πρώτα τη γέμιση. Έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει το κρέας.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το τυρί, το μάραθο, τον άνηθο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το κρασί.

Τρίβουμε πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση για τα αρνίσια μπουτάκια.

Ανοίγουμε τα μπουτάκια στον πάγκο εργασίας και με πινέλο τα λαδώνουμε.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας.

Με κουτάλι μοιράζουμε κατά μήκος τη γέμιση στα δύο μπούτια.

Τυλίγουμε σε ρολό όσο μπορούμε και ράβουμε για να μη βγαίνει η γέμιση.

Λαδώνουμε τα μπούτια και απέξω και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Τα τυλίγουμε το καθένα ξεχωριστά σε δύο μεγάλες λαδόκολλες και τις δένουμε.

Τοποθετούμε τα δέματα σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 2 ώρες και 15´, μέχρι να μελώσει το κρέας και να ψηθεί καλά.

Έπειτα βγάζουμε τις λαδόκολλες, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε πιατέλα.

Περιχύνουμε με τα ζουμιά της λαδόκολλας.

https://www.argiro.gr/recipe/arnisia-mpoutakia-me-skordo-kefaloturi-kai-murodika/