Παϊδάκια αρνίσια

Παϊδάκια στο τηγάνι με σάλτσα σαν μέλι, γεμάτη αρώματα από σταφύλι, δεντρολίβανο και πετιμέζι. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σταφύλια με βύσσινα στην εποχή τους.

Εύκολη
0:30

6 μερίδες

5 λεπτά

25 λεπτά

παϊδάκια

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα παϊδάκια και τα ροδίζουμε 5΄ από κάθε πλευρά.
  3. Ρίχνουμε τα σκόρδα ολόκληρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4΄-5΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.
  4. Βγάζουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
  5. Το περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού και κρατάμε 2-3 κουταλιές της σούπας από τα υγρά.
  6. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα σταφύλια, τα οποία έχουμε πλύνει και στραγγίσει.
  7. Σ’ αυτό το στάδιο αφαιρούμε και πετάμε τα σκόρδα.
  8. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6΄-7΄, να μαλακώσουν τα σταφύλια.
  9. Προσθέτουμε το κρασί και το πετιμέζι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι στη σάλτσα.
  10. Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 3΄-4΄, μέχρι να δέσει καλά και να γλασάρει η σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να γίνει σαν μέλι.
  11. Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σταφυλιών.
  12. Συνοδέψτε τα με σαλάτα και με πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα!
Απόρρητο