Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα παϊδάκια και τα ροδίζουμε 5΄ από κάθε πλευρά.
- Ρίχνουμε τα σκόρδα ολόκληρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4΄-5΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.
- Βγάζουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
- Το περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού και κρατάμε 2-3 κουταλιές της σούπας από τα υγρά.
- Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα σταφύλια, τα οποία έχουμε πλύνει και στραγγίσει.
- Σ’ αυτό το στάδιο αφαιρούμε και πετάμε τα σκόρδα.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6΄-7΄, να μαλακώσουν τα σταφύλια.
- Προσθέτουμε το κρασί και το πετιμέζι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι στη σάλτσα.
- Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 3΄-4΄, μέχρι να δέσει καλά και να γλασάρει η σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να γίνει σαν μέλι.
- Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σταφυλιών.
- Συνοδέψτε τα με σαλάτα και με πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα!