• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
610

Για τις πατάτες φούρνου

  • 1 kg πατάτες (5 πατάτες)
  • 2 λεμόνια (χυμό)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα του
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Θα χρησιμοποιήσουμε χυμό από δύο ζουμερά λεμόνια ή ένα λεμόνι και μισό φλιτζάνι νερό.

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά.

    Τις κόβουμε κυδωνάτες (μακρόστενες σε 6 κομμάτια την κάθε μια).

    Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί.

    Προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα της.

    Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.

    Στύβουμε τα λεμόνια σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.

    Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο ταψί να λαδωθούν οι πατάτες.

    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό.

    Τοποθετούμε τις πατάτες φούρνου στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να να ροδίσουν ολόγυρα και να μελώσει η καρδιά τους.

    Ψήνουμε για 30’ με το ταψί σκεπασμένο ώστε να μαλακώσουν και μετά ξεσκεπάζουμε.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30’ περίπου μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να μείνουν με το λάδι τους.

    Συνοδεύουν τέλεια:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται