Μια γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε πανεύκολες πατάτες στο φούρνο λεμονάτες με μουστάρδα που συνοδεύουν κοτόπουλο, ψάρι και κρέας – ιδανικές για κάθε περίσταση!
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο μέλι για να αποκτήσουν μια γλυκόξυνη γεύση. Μαλακές και μυρωδάτες για να ταιριάζουν με όλα τα φαγητά. Για αυτούς που...

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο μέλι για να αποκτήσουν μια γλυκόξυνη γεύση. Μαλακές και μυρωδάτες για να ταιριάζουν με όλα τα φαγητά. Για αυτούς που θέλουν τραγανή γεύση αφήστε τες λίγη ώρα να ξεροψηθούν. Αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και με πατάτες baby για να ξετρελάνετε τα παιδιά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
482

Για τις πατάτες

  • 1 kg πατάτες (5 πατάτες)
  • 2 λεμόνια (χυμό)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα του
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Οι πατάτες φούρνου είναι από τα αγαπημένα φαγητά όλων. Είναι το τέλειο συνοδευτικό στα κυρίως πιάτα. Μια συνταγή από την Αργυρώ που κρύβει όλα τα μυστικά για να κάνεις τις πατάτες στον φούρνο σαν λουκούμι. Φτιάξτε τες λεμονάτες για να απογειωθούν τα φαγητά σας και θα τις ζητάτε ξανά και ξανά. Το λεμόνι και η μουστάρδα είναι ιδανικός συνδυασμός για αυτή τη συνταγή. Ξεκινάμε συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά.

    Πατάτες φούρνου

    Για τις πατάτες φούρνου θα χρησιμοποιήσουμε χυμό από δύο ζουμερά λεμόνια ή ένα λεμόνι και μισό φλιτζάνι νερό.

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά.

    Τις κόβουμε κυδωνάτες (μακρόστενες σε 6 κομμάτια την κάθε μια).

    Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί.

    Προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα της.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.

    Στύβουμε τα λεμόνια σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.

    Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο ταψί να λαδωθούν οι πατάτες.

    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό.

    Τοποθετούμε τις πατάτες φούρνου στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να να ροδίσουν ολόγυρα και να μελώσει η καρδιά τους.

    Ψήνουμε για 30’ με το ταψί σκεπασμένο ώστε να μαλακώσουν και μετά ξεσκεπάζουμε.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30’ περίπου μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να μείνουν με το λάδι τους.

    Αυτές οι πατάτες είναι καταπληκτικό συνοδευτικό για συνταγές!

    Δεν νοείται κρέας χωρίς πατάτες φούρνου. Η Αργυρώ με αυτή την εύκολη και καταπληκτική συνταγή θα νοστιμεύσει ακόμα περισσότερο τα πιάτα σας. Τρώγονται, όμως, εξίσου ευχάριστα και σκέτες. Τα φαγητά που έχουν πατάτες είναι σίγουρα λαχταριστά και γίνονται τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων. Γι’ αυτό πρέπει να γίνεται και η σωστή προετοιμασία και το σωστό μαγείρεμα στις πατάτες για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

    Διαφήμιση

    Με τι συνοδεύεις τις πατάτες φούρνου;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται