Πατατες φουρνου απο την Αργυρω. Λεμονατες πατατες στο φουρνο με μουσταρδα που γινονται λουκουμι. Με μαριναδα απο λεμονι και...

 

Πατατες φουρνου απο την Αργυρω. Λεμονατες πατατες στο φουρνο με μουσταρδα που γινονται λουκουμι. Με μαριναδα απο λεμονι και μουσταρδα

 

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
582
  • 1 kg πατάτες (5 πατάτες)
  • 2 λεμόνια (χυμό)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα του

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Οι πατάτες φούρνου είναι από τα αγαπημένα φαγητά όλων. Είναι το τέλειο συνοδευτικό στα κυρίως πιάτα. Μια συνταγή από την Αργυρώ που κρύβει όλα τα μυστικά για να κάνεις τις πατάτες στον φούρνο σαν λουκούμι. Φτιάξτε τες λεμονάτες για να απογειωθούν τα φαγητά σας και θα τις ζητάτε ξανά και ξανά. Το λεμόνι και η μουστάρδα είναι ιδανικός συνδυασμός για αυτή τη συνταγή. Ξεκινάμε συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά.

    Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο μέλι για να αποκτήσουν μια γλυκόξυνη γεύση. Μαλακές και μυρωδάτες για να ταιριάζουν με όλα τα φαγητά. Για αυτούς που θέλουν τραγανή γεύση αφήστε τες λίγη ώρα να ξεροψηθούν.

    Εκτελεση

    Θα χρησιμοποιήσουμε χυμό από δύο ζουμερά λεμόνια ή ένα λεμόνι και μισό φλιτζάνι νερό.

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά.

    Τις κόβουμε κυδωνάτες (μακρόστενες σε 6 κομμάτια την κάθε μια).

    Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί.

    Προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα της.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.

    Στύβουμε τα λεμόνια σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.

    Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα και περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο ταψί να λαδωθούν οι πατάτες.

    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό.

    Τοποθετούμε τις πατάτες φούρνου στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να να ροδίσουν ολόγυρα και να μελώσει η καρδιά τους.

    Ψήνουμε για 30’ με το ταψί σκεπασμένο ώστε να μαλακώσουν και μετά ξεσκεπάζουμε.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30’ περίπου μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να μείνουν με το λάδι τους.

    Συνοδευουν αριστα 

    Κάτι μαγειρεύεται