Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τα αρνίσια κότσια να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε να «ντυθούν» παντού με το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
- Ζεσταίνουμε σε μια πλασωτέ κατσαρόλα με χοντρή βάση το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κότσια από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε
ένα σκεύος όπου τα διατηρούμε σκεπασμένα και ζεστά. - Σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
- Επαναφέρουμε τα κότσια στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με το ζωμό και σκεπάζουμε το σκεύος με βαρύ καπάκι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου μία ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρέας.
KΥΔΩΝΙΑ
- Στο μεταξύ, πλένουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε με τη φλούδα σε κυδωνάτες φέτες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο μαζί με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κυδώνια σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, να καψαλιστούν εξωτερικά.
- Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί, ώστε να μείνουν τα αρώματά του.
- Ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού και αφήνουμε τη σάλτσα στη φωτιά μέχρι να δέσει ελαφρά και να γλασάρει.
- Όταν περάσουν η μία ώρα και τα 15 λεπτά ψησίματος του κρέατος, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα κυδώνια και τα αποξηραμένα φρούτα.
- Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και, αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε λίγο επιπλέον ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
- Όταν μαλακώσει καλά το αρνί και ψηθούν τα κυδώνια χωρίς όμως να παραβράσουν, τα βγάζουμε προσεκτικά σε πιατέλα.
- Δένουμε τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα βράζοντάς τη για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει και να γλασάρει.
- Περιχύνουμε το φαγητό με τη δεμένη σάλτσα και το σερβίρουμε με κουσκούς, πασπαλίζοντας με μπόλικο ρόδι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.





