Οι αγαπημένες αυγοφέτες των παιδικών μας χρόνων σε μια εκδοχή που όλοι θα ξαναγίνετε παιδιά και θα βουτάτε το δάχτυλο στην μαγική καραμέλα στην βάση του...

Οι αγαπημένες αυγοφέτες των παιδικών μας χρόνων σε μια εκδοχή που όλοι θα ξαναγίνετε παιδιά και θα βουτάτε το δάχτυλο στην μαγική καραμέλα στην βάση του ταψιού. Ακαταμάχητο!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
57

Για τις αυγοφέτες γεμιστές στο φούρνο με σοκολάτα και μπανάνα

  • 20 φέτ. ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. κατά προτίμηση μαύρη ζάχαρη (ή κρυσταλλική)
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1/2 lt γάλα φρέσκο
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανίλιας
  • 4-6 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας ή 125 γρ. τριμμένη σοκολάτα της αρεσκείας σας
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • Για τις καραμελωμένες μπανάνες
  • 3 ώριμες και σφιχτές μπανάνες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2-3 πρέζα/ες κανέλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις αυγοφέτες

    Θα χρησιμοποιήσουμε πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος 23Χ33 εκ. για να ψήσουμε τις αυγοφέτες γεμιστές στο φούρνο.

    Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και το γάλα να ενωθούν.

    Αλείφουμε με το βούτυρο όλη την επιφάνεια του ταψιού για τις αυγοφέτες γεμιστές στο φούρνο.

    Πασπαλίζουμε επάνω την μαύρη ζάχαρη φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα.

    Απλώνουμε 2-2 φέτες ψωμί ενωμένες, κάνοντας μια παχιά στρώση στη βάση του ταψιού και κόβοντας τες λίγο αν χρειαστεί για να γεμίσει η βάση και οι γωνιές του ταψιού.

    Περιχύνουμε σιγά σιγά με 1 -1/2 φλ. μείγμα αυγό – γάλα.

    Ρίχνουμε σε μια στρώση τις καραμελωμένες μπανάνες και καλύπτουμε με την πραλίνα.

    Σκεπάζουμε τα υλικά με το υπόλοιπο ψωμί. Η επιφάνεια του ταψιού καλύπτεται με 6 ολόκληρες φέτες και μισή φέτα κομμένη στη μέση.

    Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν οι στρώσεις μεταξύ τους.

    Περιχύνουμε με τα υπόλοιπα υγρά (αυγά – γάλα).

    Αφήνουμε να σταθεί και να ρουφήξει για 30′.

    Αν έχετε χρόνο, όσο περισσότερο το αφήσετε να ποτίσει το ψωμί, τόσο πιο αφράτο και νόστιμο θα γίνει το γλυκό.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για 35′ περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί.

    Αφήνουμε για 10′ στον πάγκο.

    Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λίγη άχνη ή περιχύνουμε με λίγο μέλι.

    Για τις καραμελωμένες μπανάνες

    Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

    Βάζουμε τις μπανάνες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

    Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται