Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
 - Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, με σύρμα, να ενωθούν.
 - Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το πρώτο και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο.
 - Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μίγμα (γάλα, αυγά κ.λπ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.
 - Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό, το περιχύνουμε με υγρό μίγμα και πασπαλίζουμε τυριά.
 - Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μίγμα και τα υπόλοιπα τυριά.
 - Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνειά του και το μπήγουμε από κάτω για να κλείσουμε την πίτα.
 - Χαράζουμε ελαφρά τη πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μίγμα.
 - Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 180°C βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα, να ροδίσει καλά η επιφάνειά της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).
 









