Μπορούμε εναλλακτικά να προσθέσουμε φέτες τυριού πάνω στο ψημένο burger και έτσι να φτιάξουμε γευστικότατο cheeseburger

Μπορούμε εναλλακτικά να προσθέσουμε φέτες τυριού πάνω στο ψημένο burger και έτσι να φτιάξουμε γευστικότατο cheeseburger

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
117

Για το αυθεντικό Burger

  • 1 kg κιμά μοσχαρίσιο
  • 50 γρ. παγωμένο νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 4 ψωμάκια για hamburger

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το αυθεντικό Burger με καραμελωμένα κρεμμύδια της Αργυρώς

    Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι και τον ζυμώνουμε καλά.

    Αφήνουμε το μείγμα για burger με καραμελωμένα κρεμμύδια σκεπασμένο στο ψυγείο.

    Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

    Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να ξανθύνουν καλά για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

    Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπαλσάμικο.

    Τέλος πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το μαϊντανό.

    Ισομοιράζουμε τον κιμά σε 4 μέρη.

    Πλάθουμε 4 μπιφτέκια για burger, τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά (όταν λιώνει το λίπος στο ψήσιμο το αλατοπίπερο φεύγει).

    Ακουμπάμε τα μπιφτέκια στη σχάρα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πώς τα θέλουμε ψημένα.

    Όσο λιγότερο τα ψήσουμε τόσο πιο ζουμερά θα είναι.

    Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για λίγο στη σχάρα.

    Βάζουμε επάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα μπιφτέκια και σκεπάζουμε με τα ψημένα ψωμάκια.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται