Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.
- Θα ψήσουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες, είτε πάνω στη φωτιά (γκάζι ή BBQ) για καπνιστό άρωμα, είτε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Αφήνουμε να γίνουν χλιαρές και τις ανοίγουμε στη μέση, και με κουτάλι παίρνουμε την ψίχα.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε τη ψίχα μελιτζάνας και την λιώνουμε με πιρούνι ή μπορούμε να την πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ για πιο λεία υφή.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, ταχίνι, λεμόνι, ελαιόλαδο, ξίδι, αλάτι & πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε λίγη σκόνη τσίλι και σπόρους ρόδι, καθώς και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
- Σερβίρουμε την baba ganoush δροσερή και συνοδεύουμε με ψητές αραβικές πίτες κομμένες σε τρίγωνα.
Tips
- Κάνε μικρές τρυπίτσες με πιρούνι ολόγυρα πριν ψήσετε τις μελιτζάνες,
- Παραλλαγές: Αντικαθιστούμε το ταχίνι με γιαούρτι ή μαγιονέζα και προσθέτουμε ψιλοκομμένη ψητή πιπεριά ή ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους.