Λεπτές αραβικές πίτες για τύλιγμα με λίγες θερμίδες. Ιδανικές με κάθε γέμιση για κάθε γεύμα της ημέρας! Δοκιμάστε τες και θα με...

Λεπτές αραβικές πίτες για τύλιγμα με λίγες θερμίδες. Ιδανικές με κάθε γέμιση για κάθε γεύμα της ημέρας! Δοκιμάστε τες και θα με θυμηθείτε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις αραβικές πίτες

  • 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Νερό όσο πάρει (περίπου 2/3 του φλυτζανιού)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ξεκούραση ζύμης 30΄

    Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά

    Για τις αραβικές πίτες

    Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ.

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε.

    Μόλις μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα την βγάζουμε στον πάγκο εργασίας.

    Την ζυμώνουμε για 5’ μέχρι η ζύμη να είναι λεία απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.

    Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ.

    Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 30 ´ να ξεκουραστεί.

    Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια.

    Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη.

    Πασπαλίζουμε ελάχιστο αλεύρι στον πάγκο εργασίας όποτε είναι αναγκαίο ώστε να μην κολλάει η πίτα.

    Ζεσταίνουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

    Ακουμπάμε 1 -1 πίτα στο καυτό τηγάνι.

    Ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 2’ και αναποδογυρίζουμε.

    Ψήνουμε κι από την άλλη πλευρά

    Όμοια φτιάχνουμε όλες τις αραβικές πίτες.

    Ευχαριστούμε πολύ την Αντιγόνη Οζλούτας Κόλλια από το εστιατόριο Hayat για αυτή την υπέροχη συνταγή.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται