Για τις αραβικές πίτες
Η αραβική πίτα χωρίς μαγιά είναι ένα άζυμο ζυμάρι δηλαδή μία ζύμη χωρίς καθόλου διογκωτικά.
Με δυο μόνο υλικά λίγο αλεύρι και νερό η συνταγή για αραβικές πίτες είναι μια εύκολη συνταγή για κάθε σνακ, τύλιγμα, γέμισμα, με όποια γέμιση θέλεις.
Η χρήση της μαγιάς θα δώσει λίγο πιο αφράτη αραβική πίτα.
Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε.
Μόλις μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα την βγάζουμε στον πάγκο εργασίας.
Την ζυμώνουμε για 5’ μέχρι η ζύμη να είναι λεία απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 30 ´ να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη.
Πασπαλίζουμε ελάχιστο αλεύρι στον πάγκο εργασίας όποτε είναι αναγκαίο ώστε να μην κολλάει η πίτα.
Ζεσταίνουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ακουμπάμε 1 -1 πίτα στο καυτό τηγάνι.
Ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 2’ και αναποδογυρίζουμε.
Ψήνουμε κι από την άλλη πλευρά
Όμοια φτιάχνουμε όλες τις αραβικές πίτες.
Ευχαριστούμε πολύ την Αντιγόνη Οζλούτας Κόλλια από το εστιατόριο Hayat για αυτή την υπέροχη συνταγή.