Λεπτές αραβικές πίτες για τύλιγμα με λίγες θερμίδες. Ιδανικές με κάθε γέμιση για κάθε γεύμα της ημέρας! Δοκιμάστε τες και θα με...

Λεπτές αραβικές πίτες για τύλιγμα με λίγες θερμίδες. Ιδανικές με κάθε γέμιση για κάθε γεύμα της ημέρας! Δοκιμάστε τες και θα με θυμηθείτε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
1

Για τις πίτες

  • 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Νερό όσο πάρει (περίπου 2/3 του φλυτζανιού)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Η αραβική πίτα χωρίς μαγιά είναι ένα άζυμο ζυμάρι δηλαδή μία ζύμη χωρίς καθόλου διογκωτικά. 

    Η χρήση της μαγιάς θα δώσει λίγο πιο αφράτο ζυμάρι.

    Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ.

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε.

    Μόλις μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα την βγάζουμε στον πάγκο εργασίας.

    Την ζυμώνουμε για 5’ μέχρι η ζύμη να είναι λεία απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.

    Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ.

    Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 30 ´ να ξεκουραστεί.

    Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια.

    Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη.

    Πασπαλίζουμε ελάχιστο αλεύρι στον πάγκο εργασίας όποτε είναι αναγκαίο ώστε να μην κολλάει η πίτα.

    Ζεσταίνουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

    Ακουμπάμε 1 -1 πίτα στο καυτό τηγάνι.

    Ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 2’ και αναποδογυρίζουμε.

    Ψήνουμε κι από την άλλη πλευρά

    Όμοια φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες.

    Ευχαριστούμε πολύ την Αντιγόνη Οζλούτας Κόλλια από το εστιατόριο Hayat για αυτή την υπέροχη συνταγή.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται