Εκτέλεση
Η αραβική πίτα χωρίς μαγιά είναι ένα άζυμο ζυμάρι δηλαδή μία ζύμη χωρίς καθόλου διογκωτικά.
Η χρήση της μαγιάς θα δώσει λίγο πιο αφράτο ζυμάρι.
Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε.
Μόλις μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα την βγάζουμε στον πάγκο εργασίας.
Την ζυμώνουμε για 5’ μέχρι η ζύμη να είναι λεία απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 30 ´ να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη.
Πασπαλίζουμε ελάχιστο αλεύρι στον πάγκο εργασίας όποτε είναι αναγκαίο ώστε να μην κολλάει η πίτα.
Ζεσταίνουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ακουμπάμε 1 -1 πίτα στο καυτό τηγάνι.
Ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 2’ και αναποδογυρίζουμε.
Ψήνουμε κι από την άλλη πλευρά
Όμοια φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες.
Ευχαριστούμε πολύ την Αντιγόνη Οζλούτας Κόλλια από το εστιατόριο Hayat για αυτή την υπέροχη συνταγή.