Μπαρμπούνια τηγανητά στο air fryer

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για τραγανά μπαρμπούνακια τηγανητά σε λιγότερο από 20 λεπτά. Χρυσαφένια υφή από έξω που όλοι αγαπάμε και μαλακά από μέσα.

Εύκολη
0:17

3

5 λεπτά

12 λεπτά

μπαρμπουνια τηγανητα

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μπαρμπουνάκια και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί για να φύγει η υγρασία. Τα αλατίζουμε στην κοιλιά και εξωτερικά.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι με το σιμιγδάλι.
  4. Περνάμε τα ψάρια από το μείγμα να παναριστούν.
  5. Προθερμαίνουμε το air fryer για 2 λεπτά στους 180°C.
  6. Ψεκάζουμε με σπρέι λαδιού τον κάδο της συσκευής και τοποθετούμε μέσα τα μπαρμπουνάκια σε μία στρώση, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  7. Ψεκάζουμε με σπρέι λαδιού την επιφάνεια και ψήνουμε τα ψάρια για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  8. Στα μισά του χρόνου ανακινούμε το καλάθι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και να ροδίσουν σωστά – για καλύτερο αποτέλεσμα
    τα ψήνουμε σε δύο δόσεις.
  9. Σερβίρουμε τα μπαρμπουνάκια με χωριάτικη σαλάτα και τέταρτα λεμονιού
Απόρρητο