Μια εύκολη σάλτσα ντομάτας που θα χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κάθε...

Μια εύκολη σάλτσα ντομάτας που θα χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κάθε συνταγής.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη βασική σάλτσα ντοµάτας για πίτσα

  • 1½ κ. αποφλοιωμένες ντομάτες (κατά προτίμηση πομοντόρια)
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. πλατύφυλλος βασιλικός
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη βασική σάλτσα ντοµάτας για πίτσα

    Πρώτα αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες με τον εύκολο τρόπο που σας έχω στα μυστικά μου.

    Τις κόβουμε στη μέση και ζουλώντας, αφαιρούμε τους σπόρους.

    Τις ψιλοκόβουμε.

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να πάρουν βράση.

    Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας να λιώσουν οι ντομάτες.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση προς το τέλος του βρασμού.

    Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 μέρες, αεροστεγώς κλεισμένη ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για τρεις μήνες.

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×