Βελούδινος πουρές καρότου

Πουρές καρότου, πλούσιος σε γεύση και νοστιμιά. Εντυπωσιακός και ιδανικός για γαρνιριτούρα στο καθημερινό ή στο γιορτινό σας τραπέζι. Η γλύκα και η γεύση του καρότου, σε όλο το μεγαλείο της.

Εύκολη
0:30

4

10 λεπτά

20 λεπτά

πουρές καρότου

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φέτες και την πατάτα σε μικρά καρέ.
    2. Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα.
    3. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8′ ανακατεύοντας τα να γλασάρουν.
    4. Προσθέτουμε αρωματικό (ένα από όλα αυτά), τον σπιτικό ζωμό ψυγείου και περιχύνουμε με το ζεστό νερό.
    5. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους και να στεγνώσουν.
    6. Αν έχουμε αρωματίσει με αστεροειδή γλυκάνισο τον αφαιρούμε.
    7. Περιχύνουμε με το γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση και να βράσει για 1-2′.
    8. Πολτοποιούμε τον πουρέ και προσθέτουμε το γιαούρτι.
    9. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απόρρητο