Να πως απλά παραδοσιακά υλικά γίνονται εύκολα ένα gourmet πιάτο, στολίδι στο τραπέζι σας! Δοκιμάστε το και θα με...

Να πως απλά παραδοσιακά υλικά γίνονται εύκολα ένα gourmet πιάτο, στολίδι στο τραπέζι σας! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σούπα

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φακές
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο ολόκληρες
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Καπνιστό σκουμπρί ή λακέρδα
  • Λίγο ελαιόλαδο για το γαρνίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη βελουτέ σούπας φακής

    Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες.

    Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 6΄-8΄, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε το καρότο, τις φακές και τον πελτέ ντομάτας.

    Ανακατεύουμε και τρίβουμε τον πελτέ στην κατσαρόλα, να ψηθεί και να μοσχομυρίσει.

    Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και νερό να καλύπτει τα υλικά (να εξέχει τουλάχιστον 3-4 εκ. από την επιφάνειά τους).

    Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45΄ (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι τα όσπρια). Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε αυτή τη φάση η σούπα πρέπει να έχει πυκνή σύσταση.

    Αλέθουμε τη σούπα με τη ράβδο ή στο μπλέντερ. Για πιο απαλή υφή μπορούμε να τη σουρώσουμε σε λεπτή σήτα. Αν η βελουτέ είναι πολύ πυκνή την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό. Αν είναι αραιή την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να έρθει στην πυκνότητα που θέλουμε.

    Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα, ανακατεύοντάς τα τακτικά.

    Προσθέτουμε την κάππαρη, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

    Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

    Μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα τη βελουτέ και γαρνίρουμε με κομμάτια καπνιστό σκουμπρί και καραμελωμένα κρεμμύδια.

    Σερβίρουμε σε πιάτα τη βελουτέ και τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×