Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη. Εναλλακτικά, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά και τον ραντίζουμε με το ξίδι.
- Προσθέτουμε τα ψιλοτριμμένα λαχανικά, τα μυρωδικά, τη ρίγανη λίγο αλάτι και, αν θέλουμε, λίγο πιπέρι και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και ενσωματώνουμε σταδιακά τη βρώμη ζυμώνοντας μέχρι να σταθεροποιηθεί ο κιμάς και να πλάθεται εύκολα.
- Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε για λίγη ώρα το μείγμα του κιμά στο ψυγείο, να σταθεί και να βγάλει τα αρώματά του.
- Βρέχουμε ή λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπιφτέκια.
- Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Γυρνάμε τακτικά τα μπιφτέκια στο τηγάνι για να ροδίσουν ομοιόμορφα, αλλά δεν τα πιέζουμε με τη σπάτουλα.
- Σερβίρουμε τα ζουμερά μπιφτεκάκια με πουρέ λαχανικών ή τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε λαχταριστά μπέργκερ
που λατρεύουν τα παιδιά.