• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
380

Υλικά

  • Μερίδες 10 τμχ
  • 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 700 γρ. χλιαρό γάλα
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Λίγο σουσάμι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Η ζύμη

    Πρώτα σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γάλα.

    Ανακατεύουμε με κουτάλι.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα και να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι.

    Αφήνουμε το ζυμάρι σε μπολ, καλά σκεπασμένο για να μην πετσιάσει, να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.

    Αφού φουσκώσει, την αδειάζουμε στον πάγκο εργασίας.

    Τη ζυμώνουμε απαλά.

    Τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια όμοια.

    Πλάθουμε το  κάθε ενα σε στρογγυλό σχημα.

    Αλευρώνουμε ταψι (ή στρώνουμε λαδόκολλα), τα αραδιάζουμε, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο περίπου 40΄.

    Τότε τα ραντίζουμε με νερό με τα δάχτυλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αντιστάσεις για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσουν.

    Στο χρόνο παρασκευής υπολογίστε τους χρόνους αναμονής.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται